Forema Keittiöt nimi vaihtuu kasvun edessä!

 

Kuopiossa sijaitseva Forema Keittiöt oli yksi Suomessa toimivista 17 itsenäisen paikallisyrittäjän muodostamasta yritysketjusta. Forema Keittiöt toimi aikaisemmin nimellä Savon Forema, joka aloitti toimintansa jo vuonna 1983 ja toimien vuoteen 1987, jolloin veljekset Pasi ja Antti Lappalainen ostivat Savon Foreman liiketoiminnan. Vuosikymmenten 1980 – 1990 päätuotteena oli vanhojen keittiönovien pinnoitus, joka oli siihen aikaan erittäin suosittua.

1990-luvun puolivälissä Forema Keittiöt aloitti valmistamaan kokonaisvaltaisia kodin ja julkisten tilojen keittiökalusteratkaisuja, kun ovien pinnoituksen kysyntä alkoi hiipumaan. Vuonna 2007 Antti Lappalainen möi omat osakkeensa yhtiöstä veljelleen, jonka jälkeen yrityksen omisti kokonaisuudessaan Pasi Lappalainen.

Pasi Lappalaisen pitkä ura Forema Keittiöiden parissa sai hyvän päätöksen, kun vuonna 2017 kuopiolainen korjausrakentamiseen erikoistunut Insaco Oy teki yhtiön liiketoiminnasta ostotarjouksen. Insaco Oy ja Forema Keittiöt olivat tehneet jo pitkään yhteistyötä, joten toiminta oli heille molemmin puolin tuttua. Vuosina 1987-2017 Forema Keittiöt on toimittanut Pohjois-Savon talousalueelle keittiökalusteita yli 30 000 asuntoon.

Kun liiketoiminta siirtyi Insaco Oy:n omistukseen, oli päivänselvää, että hyvän maineen omaava Forema Keittiöt saa jatkaa liiketoimintaansa entisellä nimellään. Insaco Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Toni Tanskanen halusi kuitenkin tarjota asiakkailleen ihan uudenlaisen konseptin. Koska yhtiön laajentumiselle olisi tullut nimensä (Forema Keittiöt) vuoksi este muissa Suomen kaupungeissa, oli siis nimen vaihduttava.

Toni Tanskanen halusi, että yhtiön nimen pitää olla arvokas, lyhyt ja kuulijan korvassa helposti erilaiseksi muotoutuva. Tämän vuoksi yhtiön nimeksi tuli MAGIA Keittiöt.

Nyt jatkamme tätä tarinaa uudella nimellä ja katsomme mihin tulevaisuutemme vie. Toivomme koko henkilökuntamme puolesta teille erittäin antoisia hetkiä uuden MAGIA Keittiönne parissa.