KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman ja Insaco Oy:n Anthony Husso lyövät kättä päälle. Putkiston kuntokartoituksen perusteella tehtiin päätös sukittamisesta.

INSACO OY PANOSTAA ASIAKASLÄHTÖISEEN PALVELUUN

Kun talolla on ikää neljännesvuosisata, putkivuotojen riskit kasvavat. Putkiremonttiin on kuitenkin syytä ryhtyä vasta kun putkiston kunto on kartoitettu. Ajoissa tehty putkien kunnon asianmukainen tarkistus säästää niin ylimääräisiltä putkivaurioilta kuin kalliiksi käyviltä turhilta remonteilta.

Kuopiolainen Insaco Oy on korjausrakentamiseen sekä taloteknisiin palveluihin erikoistunut yritys, jonka palvelukokonaisuus poikkeaa melkoisesti toimialan perinteisistä malleista. Kaikki perustuu asiakkaan tarpeiden tarkkaan kartoitukseen, luottamukseen ja sitä kautta jatkuvuuteen. Talotekniikan yksikönpäällikkö Anthony Husso kertoo putkiremonttien olevan tällä hetkellä ajankohtainen yhä useammassa kiinteistössä. 25 vuoden iässä putkivuotojen riskit alkavat kasvaa. Siksi olisi hyvä olla tietoinen putkiston kunnosta ja mahdollisista vakuutusyhtiön korvauskäytännöistä ikääntyvän putkiston aiheuttamissa vahingoissa.
– Ikääntyvässä putkistossa sattuneet vahingot ovat harvoin yllättäviä tai täysin ennalta-arvaamattomia. Suurin osa putkirikkojen aiheuttamista vesivahingoista pystyttäisiin ehkäisemään noudattamalla valmistajan ohjeita putkiston suositellusta käyttöiästä sekä antamalla ammattilaisen tarkistaa putkien kunto. Omakotitaloasujat ovat itse vastuussa talonsa putkistoista. Tästä syystä luotettavan urakoitsijan löytäminen on tärkeää hyvän ja pitkäikäisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Huollon laiminlyönti omakotitalon putkistojen osalta on hyvin yleistä. Suurin vaikuttava tekijä on riskien tiedostamattomuus, Husso kertoo.

Kuntokartoitus säästää helposti hintansa

Insaco Oy:n talotekniikan lähtökohtana on selvittää ensin putkiston todellinen kunto ja tehdä tarvittaessa asiakkaan kanssa korjaussuunnitelma ikääntyvän putkiston osalta. Näin talon omistaja säästää ja välttyy ikäviltä yllätyksiltä.
Hyvä esimerkki suositellusta käyttöiästä on autohuolto. Kun autoon tulee ajankohtaiseksi jakopääremontti 120tkm huoltovälillä, kuinka moni kokeilee kestäisikö moottori sittenkin ajaa 150tkm tai 200tkm tekemättä huoltoa? Huolto tehdään ajallaan, koska tiedetään riskit moottorin rikkoutumisesta.
Jos vastaavat riskit tiedostettaisiin putkistojen osalta, niin harva kokeilisi kuinka pitkään vesi pysyy putkessa. Tämän vuoksi onkin äärimmäisen tärkeää selvittää ajoissa käyttövesi- ja lämpöverkkoputkiston kunto ja tehdä samalla viemärin huolto sekä kuvaus. Näin kartoitetaan riskit ja osataan ajoittaa putkiremontti ennen teknisen käyttöiän päättymistä.
Moni viivyttelee putkien uusimista viimeiseen asti, koska ajatellaan että, omakotitalon putkiremontti on vaivalloista, sotkuista ja pitkäkestoista. Todellisuudessa omakotitalon putkiremontin pystyy toteuttamaan siististi ja helposti jopa viikossa, koko putkiston osalta ja rakenteita avaamatta. Esimerkiksi käyttövesiremontin pystyy toteuttamaan kahdessa päivässä, lämpöverkkoremontin kolmessa päivässä ja viemärin sukituksen neljässä päivässä. Aikatauluun vaikuttavat omakotitalon vesipisteiden ja pattereiden määrä, vesipisteiden etäisyys toisistaan, talon rakenteet, kerrokset ja pohjamuoto.

Sukitus vaatii erikoisosaamista

Viemärisukittamisen aikatauluun vaikuttavat työstettävien lattiakaivojen määrä, sukitettavien viemäreiden pituus, viemäripäiden lukumäärä ja lämpötilat viemärin sisällä. Anthony Husso kertoo sukittamisen vaativan tarkkuutta ja oikeaa tekniikkaa.
– Insacolla käytämme sukituksessa höyrynkehitintä, jolla pystymme vaikuttamaan sukitetun viemärin lämpötilaan putken sisällä. Höyrynkehittimellä vaikutetaan suoraan sukan nopeampaan ja varmempaan kovettumiseen ja lujuuteen. Tämä on tärkeää varsinkin talvella, kun sukitetaan viemärin tuuletusputkea. Mikäli tässä tapauksessa ei käytetä höyrynkehitintä, on olemassa riski, että ennen kovettumista epoksilla kyllästetty sukka jäätyy viemärin tuuletusputkessa, Husso kertoo ja muistuttaa erikoisosaajan olevan suureksi avuksi jo mahdollisen remontin suunnitteluvaiheessa.
– Kun ollaan suunnittelemassa mahdollista putkiremonttia tai viemärin sukitusta, suosittelemme ammattilaisen kutsumista paikalle. Insacolla tarjoamme asiakkaalle palvelukokonaisuuden, jossa tehdään viemärin kuvaus, perusteellinen puhdistus ja kuvaus uudelleen. Näin pystymme toteamaan viemärin sen hetkisen todellisen kunnon. Pelkän likaisen viemärin kuvauksella saatu tieto viemärin kunnosta on enemmän kuin epäluotettava. Samalla saadaan mitattua valmiiksi tarkat pituudet viemärin sukittamista varten. Mitat auttavat tulevaisuudessa tarjouspyyntöjä laadittaessa.

Luottamus ammattilaisiin

KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman perustaa ratkaisunsa aina mieluummin faktatietoon kuin mutu-tuntumaan. Hänen omakotitalonsa putkisto oli uusimisen tarpeessa ja oikea menetelmä valittiin kuntokartoituksen jälkeen.
– Talomme on vuodelta 1969, ja sen ikäisten ovilla on putkirempan tarjoaja yleinen vieras. En halunnut tehdä työtilausta kertakuvauksen perusteella ja kiireessä, siksi otin yhteyttä Insacoon jonka palvelumalli vastaa toiveitani. Kävi ilmi, että putkille on tehtävä jotain, mutta sukittaminen onnistuu. Se nopeuttaa työtä huomattavasti ja kustannuksetkin jäävät paljon perinteisen menetelmän alapuolelle. Asiallisen kuntokartoituksen pohjalta päätöksen pystyi tekemään turvallisin mielin, Saksman kertoo.

Kokonaisvaltaista palvelua

Samalla käynnillä tarkastetaan myös talon käyttövesi- ja lämpöverkkoputkistot ja tekninen tila. Teknisessä tilassa tarkastetaan varolaitteiden, venttiileiden ja laitteistojen kunto. Asiakas saa viemärinkuvauksesta tallenteen sekä huollosta ja tarkastuksesta selkeän raportin. Insacon huoltopalvelu on kehitetty asiakaspalautteen perusteella aidosti asiakaslähtöiseksi. Saman palvelun saa Insacolta myös talon sadevesi- ja salaojien puhdistukseen ja kuvaukseen.
– Me Insacolla haluamme tuottaa asiakkaillemme hyvää ja luotettavaa palvelua. Meillä on tarvittavat KVV- ja LV- pätevyydet luvanvaraisiin töihin, suoritamme työt hyvää rakentamistapaa ja rakennusmääräyksiä noudattaen. Autamme ja ohjeistamme asiakasta, jos remontti tarvitsee esimerkiksi rakennusluvan. Insacolta saat tarvittaessa myös KVV- ja LV-vastaavan työnjohtajan palvelut. Oikein suunniteltu putkiremontti ammattilaisen tekemänä on luotettava, kustannustehokas ja vaivaton ratkaisu talonomistajalle, Anthony Husso linjaa lopuksi.

 

Insaco Oy:

• Perustettu vuonna 2008
• Työntekijöitä yli 50 henkilöä
• Liikevaihto vuonna 2017 n. 3 300 000 €
• Vuosittain yli 2000 remonttia kotitalouksissa

Talotekniikan huolto- ja asennuspalvelumme:
• käyttövesiremontit
• lämpöverkkoremontit
• viemäreiden sukitukset omakotitaloissa ja kerrostaloissa
• viemäreiden avaukset
• wc-, kylpyhuone- ja keittiöremonttien putkityöt
• vesikalusteiden (hanojen, wc-laitteiden, varaajien ym.) huolto -ja asennustyöt
• vuotojen korjaukset (vesi, viemäri- ja lämpöjohdot)
• patteri- ja linjaventtiilien, vaihto-, säätö- ja huoltotyöt
• pesukoneiden asennukset ja kytkennät
• lämmönvaihtimien asennus/huoltotyöt